top of page

Звіт за 2 роки діяльності


Два роки великої, виснажливої війни позаду, російський фашизм приніс трагедію практично в кожну українську родину.

Заради памʼяті тисяч Героїв, котрі віддали своє життя за нашу Свободу, задля підтримки наших захисників і захисниць - не зупиняймося у допомозі фронту ні на хвилину.

У нас немає іншого вибору. Ніхто за нас цього не зробить.

Так, це наша доля, місія України і українців. - перемогти російський фашизм, засудити, і раз та назавжди викорінити цю злочинну геноцидну ідеологію, її носіїв та виконавців.


Слава Україні!

Героям Слава!




Починаючи з 25-го лютого 2022 року Фонд, завдяки партнерам, меценатам і волонтерам, в режимі 24/7 надає гуманітарну допомогу (ліки та спеціальне обладнання, одяг військовий та цивільний, транспортні засоби, збройові аксесуари та тактичне спорядження, військові спецприлади, автомобілі та інші засоби, продукти харчування, засоби гігієни, товари для дітей):

● підрозділам ЗСУ, Національної Гвардії, Прикордонних військ, Нацполіціі та ТРО;

●  госпіталям, міським, обласним та дитячим лікарням;

●  громадам та багатодітним родинам, що постраждали від російської агресії.





Загалом від початку повномасштабної війни Фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 933 гуманітарних вантажі до 416 отримувачів в 155 населених пунктах, 24 областях та м. Києві. Цільовими отримувачами допомоги, зокрема, стали:

●  87 медзаклади - 244 вантажів;

●  41 громада - 71 вантаж;

●  250 підрозділів ЗСУ, Національної Гвардії, Прикордонних військ, Національної поліції, СБУ та ТРО - 558 вантажів;


Таким чином, в середньому ми:

●  щомісяця доставляли цільової гуманітарної допомоги на суму понад 17 млн

грн.;

●  щотижня відправляли 9 вантажів, з них 90 відсотків - в райони проведення

бойових дій або на деокуповані території;

●  кожного робочого дня вантаж відправлявся нашим захисникам на передову

чи в місця їх підготовки.


ЦІЛЬОВІ ПРОЕКТИ, реалізовані за шість крайніх місяців:

●  Співзасновник Фонду Ігор Васюник разом з волонтерами здійснив сім поїздок на передову та деокуповані території (Запоріжжя, Веселянка, Гуляйполе, Новомиколаївка, Курахове, Мирноград, Костянтинівка, Дружківка, Добропілля, Краматорськ, Слов’янськ, Софіївка, Ізюм, Чугуїв, Куп’янськ, Кругляківка, Харків та ін.) загальною протяжністю понад 20000 км. Всього за ці поїздки доставлено 17 вантажів сумарною вагою понад 20 тон. Логістично підтримано 30 аналогічних поїздок групи волонтерів. Для потреб ЗСУ придбано та передано 4 позашляховики (Toyota Hilux, Nissan X-Trail, Nissan Murano та Kia Sorento), 3 мікроавтобуси (Volkswagen Transporter T-4), 30 дронів камікадзе, а також 4 старлінки, тактичне спорядження, фільтри для очистки води, енергетики, солодощі, продукти швидкого приготування та ін.



●  отримано від Biokanol Pharma GmbH, Німеччина та Biofarm Sp. z o.o., Poznań, Poland 5 вантажів з ліками вартістю майже $3 млн.




● за ініціативи Голови наглядової ради БФ Івана Васюника у співпраці з благодійною організацією «Бердичівський благодійний фонд Оберіг-26», благодійником Джеком Купером та волонтерами відправлено 36 генераторів для 14 військових частин, які захищають Україну на передовій куп’янського, лиманського, бахмутського, авдіївського, запорізького напрямків, а також отримано від партнерів із Великої Британії – організації Swindon Humanitarian Aid Partnership та передано 70 нових лікарняних ліжок для Першого територіального медичного об’єднання Львова та Чернівецької обласної лікарні.



● президент Фонду Орест Чебеняк передав допомогу (Пакунки з одягом, дитячим приладдям, солодощами):

  • 50 дітям, які навчаються в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Великолюбінська загальноосвітня школа-інтернат 1-2 ступенів»;

  • 59 дітям 44 сімей загиблих воїнів 125 бригади ТРО;

  • 24 дітям, які перебувають у Притулку для дітей Служби в справах дітей Львівської обласної військової адміністрації.




Важливі проекти Фонду за два роки:

●  1111 українських сімей з дітьми отримали 1121 пакунків допомоги BlueBox;

●  У партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України 20 000 автоінжекторів адреналіну доставлені до 434 медзакладів та установ в 24-х областях та місті Києві;

●  Протягом двох років співзасновник Фонду Ігор Васюник разом з волонтерами

здійснив 28 поїздок на передову та деокуповані території загальною протяжністю понад 90 000 км. Всього за ці поїздки доставлено 76 вантажів вагою понад 80 тон. Логістично підтримано 90 аналогічних поїздок групи волонтерів; коштами засновників та волонтерів Фонду для потреб ЗСУ придбані та передані 16 позашляховиків, 9 мікроавтобусів, метал для обшивки 10 БТРів, а також 100 дронів камікадзе, 16 старлінків, 50 генераторів, фільтри для очистки води, збройові аксесуари, тактичне спорядження, солодощі, продукти швидкого приготування та ін.




Завдяки 86 благодійникам з 7 країн світу Фонд отримав 5 120 253 гривень. За кошти, що надійшли на рахунки, Фондом закуплено медикаментів та медичного обладнання, одягу, продуктів харчування та витрачено на логістику5 062 456 гривень.


Загалом за 2 роки орієнтовна вартість наданої гуманітарної допомоги складає в еквіваленті $10,7 млн.


Дякуємо всім нашим партнерам, волонтерам та усім небайдужим, хто допомагає внесками, контактами, своїм часом та підтримкою (див. додатки). Особлива вдячніть тим, хто залишається з Фондом впродовж усього цього часу:

●  Biofarm Sp. z o.o., Poznań, Poland;

●  Biokanol Pharma GmbH, Німеччина;

●  Представництво АТ«Фармак» в Республіці Польща;

●  Swindon Humanitarian Aid Partnership;


БЛАГОДІЙНИКИ: Biofarm Sp. z o.o., BASICS GmbH, a SUN PHARMA company, Mr. Joseph W Caldwell, Dr. Kramarczuk Robert, Mr. Jack Cooper, Royax S.R.O., Kyocera International Inc, Trustbridge Global Foundation, ПРАТ "Львівобленерго", УМА ГС, Лео-С ТОВ, Global Usa Inc (Dr. Bo Denysyk), Mr. Michael David Scholey, Mr. Arnold B. Rudakewych, Mrs. Mary Rudakewych, Mr. Taras Krysa, Orkan Tactical Hubert Rogacewicz, Mr. Francis A Finelli, Dr. Ihor R. Mota, Mrs. Kari A. Johnstone, Mr. Andrii Palianytsia, Mr. Alex Eidelzon, Mrs. Natalie Eidelzon, Галайко Н. Г., Поровчук М. К., Поровчук О. І.


ВОЛОНТЕРИ: Біжок Павло, Бойко Данило, Бондаренко Ярослав, Вавриш Роман, Воронюк Ігор, Васюник Леся, Васюник Анна, Васюник Павло, Грицко Герард, Грицко Євген, Єзерський Денис, Каркулевська Христина, Кузява Владислав, Лобас Степан, Мелешко Ігор, Овчаренко Тетяна, Олійник Андрій, Підгайний Денис, Поровчук Микита, Поровчук Ольга, Пуц Юрій, Савчак Дмитро, Стеців Ярослав, Сяркевич Олег, Тиховський Мирон, Ткачук Володимир, Ульянова Наталія,Чаклош Софія, Чебеняк Андрій, Штабалюк Соломія, Щербатий Андрій, Ярошик Тарас.


Ми і надалі виконуємо свою місію та закликаємо усіх до продовженняспівпраці.

Ми і надалі виконуємо свою місію та закликаємо усіх до продовження співпраці.


РАЗОМ МИ СИЛЬНІШІ!!!


ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ ФОНДУ

Іван Васюник

ПРЕЗИДЕНТ ФОНДУ

Орест Чебеняк


bottom of page