top of page

Звіт за півроку діяльності (24.02.22-24.08.22)

Позаду шість місяців боротьби українського народу з російським агресором після його повномасштабного вторгнення в Україну.

Шість місяців, впродовж яких увесь цивілізований світ об’єднався в допомозі Україні завдяки сміливості і незламності української нації, звитязі та професійності ЗСУ, наших захисників і захисниць, жертовній праці волонтерів, благодійників, усіх людей доброї волі.

У Звіті про піврічну діяльність Фонду згадуємо події та етапи, які, завдяки сотням волонтерів, десяткам партнерів та благодійників, формували наш скромний внесок:


1. Початок роботи та перші вантажі

Офіс та склад Фонду запрацював 25-го лютого, а перші вантажі для ТРО столиці (ліки, бензопили та спецінструменти, їжа, речі особистої гігієни) були відправлені поїздом на 3-й день повномасштабної війни. Допомога захисникам Києва стала першочерговим пріоритетом всього за перших 30 днів до Києва було відправлено 50 вантажів.


2. Перший інституційний партнер

Визначальною стала співпраця з однією з найбільших фармацевтичних компаній Республіки Польща BIOFARM Sp. z o.o. з міста Познань та її власником паном Вальдемаром Шварчинським. Вже 3-го березня ми отримали перший вантаж з медикаментами для госпіталів та клінік України і необхідними засобами для воїнів Збройних Сил України та Сил Територіальної Оборони, на загальну суму 230 тисяч доларів США. Загалом BIOFARM протягом шести місяців співпраці надіслала на адресу Фонду вантажів на загальну суму 1 (один) мільйон доларів США.


3. Гуманітарне партнерство з Британією

Розширюючи географію співпраці, БФГІ почав працювати з благодійними фондами дальнього зарубіжжя. Однією з найплідніших виявилася співпраця з фондами Climate Action та Swindon Humanitarian Aid Partnership з Сполученого Королівства. Climate Action започаткував програму 20-20-20, в рамках якої планувалося передати в Україну 20 тонн вантажів на 20 вантажних автомобілях за 20 днів. Фонд став партнером Climate Action та отримав і розподілив більшу частину гуманітарного вантажу, що приїхала в Україну. Swindon Humanitarian Aid Partnership, благодійний фонд який регулярно забезпечує всією необхідною допомогою та активно доставляє в Україну найнеобхідніші речі. Логістичним партнером співпраці БФГІ та британських партнерів є міжнародна транспортна компанія Meest.

4. Спецпроєкт у Польщі

З 28-го березня по 8-ме квітня у співпраці з паном Вальдемаром Шварчинським у Польщі були організовані та проведені спеціалізовані інтенсивні курси підготовки десяти українських захисниць та захисників. По завершенню проєкту Фонду були подаровані прилади спеціального призначення вартістю €10 тисяч, які в подальшому були передані у військові частини.


5. Найоперативніше цільове замовлення

1 квітня завдяки скоординованій роботі між Фондом, благодійником Тарасом Кицмеєм (засновник української ІТ-компанії Softserve) та спеціалізованим виробником медобладнання в Києві, ми за добу придбали і доставили (на заміну попереднього, який вийшов з ладу) в Обласну клінічну лікарню м. Харків високочастотний електрохірургічний апарат Надія-4 (застосовується для монополярної та біполярної коагуляції м'яких тканин та судин з використанням струму високої частоти в середовищі без анестетиків).


6. Дорогоцінний вантаж для порятунку життів

В другій половині квітня Фонд отримав найбільш вартісний медичний вантаж від партнера з Данії Med Tech Denmark за логістичного сприяння польського представництва АТ «ФАРМАК». Аналізатори крові ABL800 FLEX, ЕКГ-монітори Cortium Holter, вакуумні відсмоктувачі, аналізатори групи крові Eldon та інші вироби медпризначення орієнтовною вартістю $1.6 млн були доправлені до 15 госпіталів та медзакладів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Вінниці, Львові.

А завдяки партнерству з Міністерством охорони здоров’я України 20 000 автоінжекторів адреналіну доставлені до 434 медзакладів та установ в 24-х областях та місті Києві.

7.Партнерство з Медичним батальйоном “Госпітальєри”

У квітні Фонд виступив партнером медбатальйону “Госпітальєри” в проєкті створення унікального реанібусу. Фонд передав:

  • 6 кардіомоніторів;

  • вакуумний відсмоктувач;

  • 3 кисневих концентратори;

  • перетворювач струму;

  • автоінжектори адреналіну;

  • аналізатори групи крові;

  • дефібрилятор.

8. Участь у відбудові

В червні у співпраці з Благодійним фондом «Заново» ми взяли фінансову участь у проєкті відбудови дитячого садочку «Казка», що знаходиться в місті Бородянка Бучанського району Київщини. Приміщення було пошкоджене в ході бойових дій у місті. Під час окупації цей садочок став одним із командних пунктів росіян. У приміщенні були вибиті всі двері, дитячі шафи, пошкоджені дитячі меблі і майданчик.

За надані кошти були закуплені усі двері і комплектуючі, а волонтери-будівельники встановили їх та провели інші відновлювальні роботи.

9. Запуск гуманітарного проєкту #BlueBox

У червні Фонд розпочав новий гуманітарний проєкт Пакунки допомоги #BlueBox. З перших днів після запуску проєкту запити від постраждалих родин сипалися десятками через усі наші канали, що робило їх опрацювання складним і довгим. Тож на сайті Фонду ми створили окрему анкету, яку всі потребуючі можуть заповнити он-лайн, вказавши склад родини, наявність статусу ВПО та перелік необхідних речей.


Найціннішим результатом для нас стали не лише цифри 560 родин, які отримали Пакунки допомоги #BlueBox а відгуки та слова подяки від людей:

10. Не маємо права втомлюватися

В липні Фондом відправлено 300-й вантаж, в середньому протягом шести місяців Фонд відправляє 2 вантажі щодобово. Гуманітарна допомога Фонду доправлена в 24 області та м. Київ.

11. Щоденний пріоритет. Разом переможемо!

Від партнерів і благодійників вже в квітні на рахунки Фонду надійшло більше 3 млн в гривневому еквіваленті. Наразі завдяки 75 благодійникам з 7 країн світу Фонд отримав 3 883 603 гривень.

З початку повномасштабного вторгнення Фонд 24/7 закупляє, отримує та відправляє гуманітарну допомогу нашим Захисникам та Захисницям в ЗСУ та ТРО. Всього організовано та відправлено 153 цільових вантажі до 28 дислокацій.

За кошти Фонду закуплено медикаментів та медичного обладнання, одягу, продуктів харчування та витрачено на логістику 3 497 428 гривень.


Окрім того, коштами засновників та волонтерів Фонду для потреб ЗСУ придбані та передані 4 автомобілі, 2 мікроавтобуси, метал для обшивки 10 БТР-ів, а також квадрокоптери, збройові аксесуари і тактичне спорядження.

За півроку Фондом отримано від західних партнерів та доставлено до цільових споживачів гуманітарної допомоги загальною вартістю понад $4 млн.

Основний фокус зусиль Фонду направлений на мінімізацію часового проміжку між отриманням вантажу та доставкою його до цільового отримувача.

Дякуємо всім нашим партнерам, волонтерам та усім небайдужим, хто допомагає внесками, контактами, своїм часом та підтримкою.


Слава Україні!

Героям Слава!


Підпишіться на наші соцмережі!




bottom of page