top of page

Стартував проєкт “Пакунок допомоги #BlueBox”

Сьогодні, 7 червня 2022 року, Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» розпочав новий проєкт “Пакунок допомоги #BlueBox”. Це гуманітарна допомога українським сім'ям, що проживають у громадах, звільнених від російських окупантів.


Мета #BlueBox – допомогти українським родинам, які проживають на звільнених територіях, якнайшвидше оговтатися від наслідків війни та отримати речі першої необхідності: продукти харчування, засоби особистої гігієни, господарські товари.

Перші 200 пакунків допомоги #BlueBox вже відправлено у Черкаську область (м. Сміла), Миколаївську область та м. Запоріжжя. В #BlueBox входять речі, які наш Фонд закуповує спеціально для наповнення коробки, а також речі, надані міжнародними донорами: Climate Action, Сaritas, Biofarm та інші.


Чому ми збираємо благодійні внески

Щоб заповнити одну #BlueBox, потрібно 96 доларів. Відправною точкою проєкту стала поставка перших 200 коробок вагою близько 2 тонн і вартістю 19 200 доларів. Ми розпочали кампанію збору коштів, щоби наповнити та доставити якомога більше пакунків допомоги #BlueBox.


Розміри донейтів:

  • 3360 грн \ 96$ - #BlueBox повна: продукти харчування та гігієнічні товари для сім'ї

  • 1680 грн \ 48$ - Продукти харчування для сім'ї у #BlueBox

  • 315 грн \ 9$ - Продукти харчування та засоби гігієни для дітей у #BlueBox

  • Інша сума

Зробіть внесок для #BlueBox вже зараз: https://www.hifund.org.ua/uk/blue-box

Хто зможе отримати #BlueBox

Ми відправляємо пакунки допомоги #BlueBox сім'ям з 2+ дітьми, які проживають на деокупованих територіях у наступних областях: Київська, Чернігівська, Сумська, Запорізька, Харківська, Житомирська, Херсонська, Миколаївська.


Станом на травень 2022 року Збройні Сили України звільнили понад 1016 міст і сіл у 8 областях України. Сотні тисяч українців мають труднощі із задоволенням базових потреб у їжі та засобах особистої гігієни. Усі вони потребують допомоги вже зараз.

Що всередині #BlueBox

Повний пакунок допомоги #BlueBox містить такі товари:

  1. Дитяча каша

  2. Молочна суміш

  3. Пюре або йогурт

  4. Гречка

  5. Рис

  6. Макарони або вівсянка

  7. М'ясні консерви

  8. Рибні консерви

  9. Овочеві консерви

  10. Сухофрукти

  11. Печиво

  12. Шоколад

  13. Вологі серветки

  14. Дитяча зубна щітка

  15. Дитяча зубна паста

  16. Дитячий шампунь

  17. Іграшка

  18. Шампунь для дорослих

  19. Кондиціонер

  20. Лосьйон або крем для тіла

  21. Антиперспірант

  22. Крем для рук

  23. Зубна паста

  24. Зубні щітки

  25. Губка

  26. Рушничок

  27. Жіночі прокладки

  28. Мило

  29. Антисептик

Чому проєкт #BlueBox ефективний

Перші три місяці роботи, з 24 лютого по теперішній час, показали нам, як формувати гуманітарну допомогу, щоб максимально ефективно вплинути на гуманітарну кризу в Україні.


24 лютого 2022 року Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» терміново переформатував свою роботу, щоб відповісти на найекстремальніший виклик сучасної історії України – подолання гуманітарної кризи через війну. Маючи більш ніж 20-річний досвід, ми швидко налагодили ланцюжок процесів та логістики: від іноземного благодійника через митницю, наш сортувальний центр у Львові, до кінцевого одержувача – української родини, яка постраждала від війни.


Зробіть внесок для #BlueBox вже зараз: https://www.hifund.org.ua/uk/blue-box

bottom of page