top of page

Звіт за 9 місяців діяльності


Дев'ять місяців повномасштабної геноцидної війни росії проти України. 90 років від початку Голодомору 1932-1933 рр. - геноциду українців. Тоді ми ще не мали своєї держави - кремль вбив голодом 7-10 мільйонів наших співвітчизників. Мета і методи російських окупантів не змінюються століттями — залякати і нищити український народ — голодом, вбивствами, заборонами мови, культури, ракетним терором.

Українська нація завжди чинила опір ворогу, особливо останні 9 місяців. Бо ми маємо власну Державу і Збройні Сили. На очах та за підтримки всього світу забираємо все, що належить нам за правом та історією. Ми мстимося ворогу. Всі разом, усім народом, усім тилом, який допомагає нашим Захисникам, Збройним Силам України бити окупантів. Пам'ятаємо кожен злочин росіян проти України. Українці — незламні, ми пережили Голодомор і відродили свою Державу.

Україна переможе ворога у цій війні. Працюємо разом на перемогу.



1. За три місяці (24.08.2022-24.11.2022) Фонд:

1.1 Отримав гуманітарних вантажів: - всього – 128 палет, зокрема ліків – 54, їжі – 69, одягу – 5 палет. Ми продовжуємо партнерство з Swindon Humanitarian Aid Partnership (Велика Британія) від якої отримали 36 палет вантажів, Фармкомпанією Біоканол (Німеччина) - 51, Фармкопанією Біофарма (Польща) – 37, Фонду Карітас (Польща) – 8 палет.


Відправлено вантажів гуманітарної допомоги – 69 Отримали гуманітарну допомогу: Медзаклади – 22, об’єднані Територіальні Громади – 8, ЗСУ – 33, інші Організації – 6, пакунків допомоги Блубокс - 350. Загалом, за три місяці Фондом витрачено 508 961 грн на логістику, медикаменти та медобладнання, одяг, техзасоби, продукти та допомогу постраждалим.

1.2 Щоденний пріоритет. Разом переможемо! Нашим Захисникам та Захисницям в ЗСУ відправлено 35 цільових вантажі до 12 дислокацій.

Засновник Фонду Ігор Васюник разом з волонтерами здійснив п’ять поїздок (Суми, Охтирка, Харків, Чугуїв, Ізюм, Слов’янськ, Сіверськ, Краматорськ,

Добропілля, Покровськ, Курахове, Миколаїв) загальною протяжністю 11000 км. Всього за ці поїздки доставлено 14 вантажів вагою понад 20 тон., нашим захисникам передано три позашляховики.

1.3 Вантаж для порятунку життів Завдяки партнерству з Міністерством охорони здоров’я України до медзакладів та установ України передано протизастудні ліки Інфацілін -400 та -500 - всього 13000 упаковок.

Ліки та інші вироби медпризначення, продукти харчування одяг, засоби гігієни також доставлені до Військово-медичиного клінічного центру Західного регіону, Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня No11» Одеської міської ради, Клінічного санаторію «Роща» ПрАТ «Украпрофоздоровниця, Санаторію «Моршин-Прикордонник», Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.


1.4.Партнерство з Першим добровольчим мобільним шпиталем (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова. Фонд є партнером Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова. Загалом шпиталю передано 5 вантажів, серед яких ліки та інші вироби медпризначення, продукти харчування, одяг, засоби гігієни.

1.5.Гуманітарний проєкт #BlueBox

350 родин Богодухівської та Золочівської ОТГ Харківської області, Новокаховської ОТГ Херсонської області (тимчасово проживають у м. Кривий Ріг) отримали 350 Пакунків допомоги #BlueBox . Крім цього для жителів звільнених територій даних громад, в тому числі для дітей, доставлено ліки, одяг, засоби гігієни, приладдя.

2. Загалом від початку повномасштабної війни Фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 383 гуманітарних вантажі до 151 отримувача в 96 населених пунктах, 24 областях та м. Києві. Цільовими отримувачами допомоги стали 59 (медзакладів) лікарень, 67 громад, 199 підрозділів ЗСУ та ДФТГ, 900 українських сімей з дітьми отримали 910 пакунків допомоги BlueBox.

Завдяки партнерству з Міністерством охорони здоров’я України 20 000 автоінжекторів адреналіну доставлені до 434 медзакладів та установ в 24-х областях та місті Києві. Завдяки 75 благодійникам з 7 країн світу Фонд отримав 4 041 043 гривень. За кошти Фонду закуплено медикаментів та медичного обладнання, одягу, продуктів харчування та витрачено на логістику 4 006 390 гривень.

Окрім того, коштами засновників та волонтерів Фонду для потреб ЗСУ придбані та передані 4 автомобілі, 2 мікроавтобуси, метал для обшивки 10 БТР-ів, а також квадрокоптери, збройові аксесуари і тактичне спорядження. Загалом вартість отриманої чи закупленої за кошти засновників та благодійників гуманітарної допомоги складає $4.5 млн.



Основний фокус зусиль Фонду направлений на мінімізацію часового проміжку між отриманням вантажу та доставкою його до цільового отримувача.



Дякуємо всім нашим партнерам, волонтерам та усім небайдужим, хто допомагає внесками, контактами, своїм часом та підтримкою.

Слава Україні!

Героям Слава!



bottom of page